xxxx

verslag 15 maart 2003
vervolg

x
Tot het eten, dat in de oven stond te garen, was er even een vrij moment om de benen te strekken. Dit bleek voldoende lichaamsbeweging te zijn geweest om de lasagne uitgehongerd aan te vallen. Ondertussen kwam Barbara het team versterken, allereerst met het helpen opmaken van het eten, en al snel daarna bij het volgende spel, Magelaen (zie ook: verrassend gespeeld). Dit was voor de meesten nog nieuw, en voor Han zelfs een spelsysteem waar ie duidelijk moeite mee heeft. Ja Han, je kunt niet alles uitrekenen! Toch leden de gastheer en gastvrouw als ontdekkingsreizigers een smadelijke nederlaag, en kon de rest meer ontdekken. Het Blackjack element bij Pizarro is een leuk element; je kunt op deze manier als de punten al geteld zijn een eventuele achterstand nog omzetten in een voorsprong, en zo het spel winnen, wat Ido dan ook deed. Ido 43, Fred 31, Han 27, Richard 22 en Barbara 21 punten.
Er was nog tijd voor een kleiner spel van ruim een uur voordat er diverse treinen moesten worden gehaald, en het werd, voor sommigen met tegenzin, Big Boss. Fred en Richard bleven luidkeels van mening verschillen over het verschil van kansen bij Acquire en Big Boss. Ondertussen werd het spel gewoon verder gespeeld, daar niet van. Ido zorgde nog voor een fusie, waar ie Richard verder mee in de kaart speelde. Het spel werd innderdaad op tijd ten einde gevoerd. Niet onverwacht haalde Richard hier een klinkende overwinning; de rest zat relatief tot zeer dicht bij elkaar: Richard 629, Han 372, Ido 359, Barbara 358 en Fred 285 miljoen.

In redelijke haast werd er afscheid genomen, de consequenties nog niet geheel overziend. Ja, Richard had sinds tijden weer eens een goede dag gehad, maar dat ie zo omhoog zou schieten in de diverse ratings komt nu ineens toch nog wel onverwacht! Ido is nu degene die kans maakt op de beker, al blijft Fred hem dicht op de hielen zitten. Maar in de seizoensrating is Richard plotseling op een tweede plaats gekomen! Dát is nog eens low profile, Fred!
Het was gezellig om weer een hele dag bij elkaar te zitten, lol te maken, spelletjes te spelen. En lekker veel spelletjes gedaan, dat was ook wel weer eens leuk. Nu, gauw een nieuwe afspraak maken. Jongens, agénda’s!
x
x
x