xxxx

verslag 15 maart 2003
door

x
Op deze zonovergoten voorjaarsdag konden we snel beginnen; het bestuur van Gamepack heeft er de wind goed onder en de discipline wat betreft het tijdig arriveren werd redelijk nageleefd, als wij tenminste van het gemiddelde mogen uitgaan: Han kwam ruimschoots te vroeg en had er duidelijk zin in, Ido kwam met het openbaar vervoer, en op aanraden van de voorzitter met het boekenweekgeschenk in de hand c.q. trein, en hoefde dus geen afslag meer te missen, en Fred dacht geheel ten onrechte dat iedereen toch wel te laat zou komen, en kwam zodoende als enige te laat maar binnen de gestelde regels binnen; er hoefden dus geen sancties te worden opgelegd.
Omdat het eerste te spelen spel al eerder bekend was gemaakt op de site, en de spelregels hiervoor aan iedereen middels de electronische post waren uitgereikt, was iedereen al snel in de rol van goudzoekers bezig in Goldland. Het is een mooi uitgevoerd spel -de illustrator Franz Vohwinkel heeft weer kwalitatief hoogstaand werk geleverd- met mooie grote tegels die à la Entdecker vanaf een kustrand moeten worden aangelegd.Verder gaat het, het binnenland in, op zoek naar de tempel die het eind van het spel inluidt. Ondertussen moeten zoveel mogelijk schatten worden gedolven, en daar heb je materialen voor nodig die je op verschillende plaatsen vindt, kan ruilen, of op vertoon van een ander materiaal krijgt uitgereikt. Zo kom je inlanders tegen, die geheel volgens de stereotypen kralenkettingen willen, maar daar merkwaardig genoeg geweren voor terug geven. Ach, het is maar een spelletje, het hoeft niet allemaal volgens de geldende logica in de echte wereld te gaan, gelukkig. Iedereen was vol enthousiasme over dit spel, wat door Han werd gewonnen. Fred eindigde vierde, en het is maar goed voor hem dat een nieuw spel maar voor de helft meetelt. Maar de dag was pas begonnen…

Het volgende spel werd Euphrat & Tigris. Niemand die dit spel nog uitgelegd hoeft te krijgen. Ook Ido zat er goed in! Wat een topspel is dit! Wat een spanning! Richard kon enkele grote slagen maken, en daardoor het spel overtuigend winnen, maar als dit niet was gebeurd, had iederéén zeer dicht bij elkaar gezeten, wat wel bleek uit het feit dat de tweede plaats moest worden bepaald aan de hand van de kleur waar je het MEESTE van hebt, de kleur die dus normaliter bij de bepaling van de winnaar als eerste achter het schermpje vandaan wordt gehaald: Richard 8/9/10/11, Fred 5/6/7/11, Ido 5/6/7/8, Han 5/5/5/7!
Nu even een kleiner spel, ook fysiek: het kaartspel Meuterer. Richard mocht als eerste kapitein zijn, en bleef dat een hele tijd waardoor ie toch de nodige punten extra in de wacht kon slepen, en ook hier, weliswaar samen met Ido, een overwinning uit kon slepen: Richard 37, Ido 37, Fred 30, en Han 26 punten.

x
x
x