xxxx

Gamepack gaat naar het EK in Essen!

verslag door

x
Voor Gamepack was dit alweer het tweede NK; na vorig jaar glansrijk eerste te zijn geworden was het enthousiasme binnen de club zo groot dat er zelfs twee teams samengesteld konden worden! Dit jaar was er flink geïnvesteerd in de clubtenues: alle spelers verschenen in prachtige Gamepackgele shirts aan de start. Het NK werd gehouden tijdens de Ducosim lenteconventie, waar we achterin de ‘Magic-zaal’ gehuisvest werden. Negentien teams hadden zich verzameld om te strijden voor een van de drie trofeeën, een kwalificatie voor het EK Bordspellen in Essen (voor de eerste vier teams) en natuurlijk voor de eer. Sommigen deden naar eigen zeggen zelfs alleen mee voor hun plezier. Maar spelen doe je om te winnen, zeker bij een kampioenschap, en Gamepack had wat dat betreft voldoende motivatie; de titel moest immers worden verdedigd.
x
In de eerste ronde speelden Richard en Han het luchtige Adel Verplicht, waar Richard vierde en Han derde werd. Tja, het blijft een beetje een geluksspel… Met medespelers die je niet kent is het lastig in te schatten wat ze zullen doen, en dat is nu juist het belangrijkste aspect van dit spel. Barbara werd tot haar grote trots tweede bij De Bruggen van Shangrila, wat helemaal haar spel niet is. Ondanks dat behaalden we in deze ronde slechts 8 punten, en dat is een duidelijk ondergemiddelde score -om het stokpaardje van vorig jaar maar weer eens van stal te halen!
x
Gelukkig keerde het tij in de tweede ronde: Fred won Adel Verplicht, en Han scoorde een eerste plaats bij Alexandros. En dat ondanks de hindernis dat het merendeel van de tegenstanders Alexandros toch niet zo best begrepen leek te hebben; sommigen ontdekten wel vier nieuwe spelregels! In de pauze die volgde op deze stukken succesvollere tweede ronde zagen Fred en Barbara de kans om, geheel volgens NK-traditie, een potje MaNiKi! te spelen om zo de zinnen even te verzetten. De door Barbara behaalde overwinning leverde het team geen punten op; er is duidelijk veel te weinig waardering voor mensen die goed 'Ma Ki Ki So!' kunnen roepen!

Tijdens de derde ronde liet Richard zich van zijn beste kant zien door De Bruggen van Shangrila verpletterend te winnen. Barbara werd jammerlijk derde bij Adel Verplicht, want ja, een geluksspel, maar Fred wist dit nog te compenseren met een tweede plaats bij Alexandros.
x
x
x