xxxx

Gamepack winnaar bordspelcompetitie!

pagina 2

x
Doordat de spelers die Puerto Rico speelden langer bezig waren dan de rest, hadden Fred en Barbara alle tijd voor een klein spelletje uit de aanwezige speel-o-theek; de keuze viel op MaNiKi!. Dit (zeer terecht) met Set! vergeleken spel zorgde voor veel meligheid onder de aanwezigen, en binnen de kortste keren had het spelersaantal zich flink uitgebreid. Na het luidkeels roepen van SoKo-SoKo, KiKi-Ma-So en dergelijke klanken waren Fred en Barbara wel toe aan een serieuze pot Puerto Rico. Wat goed uitkwam, want dit spel stond inderdaad voor hun op het program in ronde drie. Richard mocht zich achter Leeuwenhart zetten, en Ido was aan de beurt voor ZooSim. Fred en Richard wisten beide hun spellen te winnen, en Ido en Barbara haalden een derde plaats binnen. Dat leverde ons opnieuw 14 punten op; mooi constant gespeeld dus!
Barbara bij Puerto Rico

Na het tellen van onze preliminaire punten, en het vergelijken van dit getal met de geluiden die we zo om ons heen hoorden, werden we gematigd positiever over onze kansen. Jawel Fred: duidelijk 'bovengemiddeld'! De vierde ronde bestond voor vrijwel iedereen uit een wat lichter spel: voor Richard en Barbara werd het Clans, en Fred speelde ZooSim. Kansen genoeg voor het binnenslepen van nog meer eerste plaatsen! Alleen Ido had nog een taaie Leeuwenhart te klaren. En weer mochten de resultaten er wezen! Barbara een eerste, Fred een tweede, en Richard een gedeelde tweede plaats. Op de uitslag van Ido’s Leeuwenhart moesten we tergend lang wachten; in de tussentijd hielden we ons buiten op, punten tellend en kansen inschattend. Alle statistiektheorieen die we ons nog konden herinneren hebben we toegepast.

Fred vermoedde al rekenend en inschattend dat we zo’n vier punten tekort zouden komen voor de overwinning, en elke paar minuten werd weer even teruggelopen naar het speelbord waar Ido bleef zweven tussen tweede en derde plaats, om de huidige stand en vorderingen te vernemen. Uiteindelijk wist hij zich de tweede positie toe te eigenen, wat ons mooi drie punten opleverde! Onze totaalscore kwam uit op 58,5 punten, maar volgens Fred was dat toch nog steeds vier punten te weinig, ondanks het feit dat deze score toch zeker 'bovengemiddeld' mocht heten!

Zes uur lang gespeeld, vijf uur op de klok, vier rondes achter de rug, tijd voor de uitreiking van de prijzen! Met knikkende knieën en bonzende kelen stonden we te luisteren toen Ronald van Lent de eindstand bekend maakte. Inmiddels hadden we de voorzichtige verwachting geuit dat we toch wel bij de eerste vier teams zouden zitten. We hadden toch zeker bovengemiddeld gespeeld vandaag! Fred werd zelfs zo vol van vertrouwen dat hij zijn blouse uitdeed zodat ook zíjn Gamepack t-shirt opeens zichtbaar werd voor de wereld.
Ido 'Leeuwenhart'
x
Wedstrijdleider Ronald van Lent begon met het bekendmaken van de gedeelde vierde plaats. Deze twee teams hadden ieder… 49 punten. Opeens verzekerde dat ons van toch minstens een tweede plaats, en dus ook een beker! Essen, here we come! Het team dat tweede werd had echter precies 58 punten, en toen bleef er nog maar één mogelijkheid over: Gamepack was met zijn 58,5 punten winnaar van het NK Bordspellen 2003!

Nooit op gerekend, zelfs niet op gehoopt! Maar toch welverdiend. De uitzinnige winnaars mochten naast de beker ook nog een stapel spellen in ontvangst nemen: de wedstrijdleiding verblijdde ons met Puerto Rico, Leeuwenhart 2003, ZooSim, Trans America, Stephenson’s Rocket en Carcassonne Jagers en Verzamelaars. Komend najaar zal ons bezoek aan de beurs in Essen opeens in het teken staan van het EK Bordspellen. Natuurlijk kunnen de Gamepack fans alles lezen over de voorbereidingen en het wedervaren op deze plek!
Het Gamepackteam op goede sandaal met de leiding

Onder het genot van een etentje werd nog uitgebreid nagepraat; echtgenotes werden op de hoogte gesteld van de overwinning en vielen om van bewondering! Uiteindelijk reed iedereen zeer voldaan met zijn deel van de gewonnen spellenschat naar huis; het EK is half oktober, dus: let the training commence!
x
Richard breekt een lans voor Gamepack
Het gewonnen kleinood
x
x
Barbara verwikkeld in plantageperikelen
x