xxxx

Gamepack winnaar bordspelcompetitie!

verslag door

x
Dit zou het eerste NK bordspellen worden voor Gamepack; als afgevaardigden waren Richard, Fred, Ido en Barbara bereid gevonden om voor dit evenement op zaterdag 14 juni vanuit alle hoeken van het land naar Eindhoven af te reizen. Deze kampioenschappen zijn van niet insignificante importantie: de eerste vier teams classificeren zich automatisch voor het EK Bordspellen in Essen! Daarom had Gamepack zich ook goed voorbereid: alle te spelen spellen waren aangeschaft en van tevoren een aantal malen gespeeld. Heel tweede pinksterdag had in het teken gestaan van Trainingskamp NK, en op de donderdagavond voorafgaand aan de kampioenschappen werd de trainingssessie nog eens dunnetjes overgedaan.
Trainingskamp 'Het Wilde Westen', ergens in Amsterdam


Zich geen illusies makend, maar toch vastbesloten het beste beentje voor te zetten, stonden de vier Gamepack leden ruim op tijd voor studentencafé de Bunker waar de strijd zou worden gestreden. Tijdens het aantrekken van de clubshirts en het opspelden van de naamtags met clublogo werden we aangenaam verrast door een SMSje vanuit het technisch kantoor, waarin stond dat de nieuwe domeinnaam van de Gamepack website, www.gamepack.nl, per direct actief is! Dat was al een goed begin van de dag, en zoals aan de lezer verderop onthuld gaat worden, bleek dit goede begin, zoals zo vaak, wederom het halve werk!
Na het betalen van de entreegelden, en het ontvangen van de broodnodige consumptiefiches, stempeltjes op de hand en natuurlijk de tafelschikking voor tijdens het toernooi konden de veertien aanwezige teams van start gaan. In vier ronden zouden, in groepen van vier, vier verschillende spellen worden gespeeld, te weten: Puerto Rico, Leeuwenhart (versie 2003), ZooSim en Clans. Een eerste, tweede, derde of vierde plaats levert de speler respectievelijk 5, 3, 2 of 1 punten op.

x
Trainingskamp 'Lunetten', ergens in de jungle van Utrecht


Vlak voor aanvang begon de adrenaline toch wel wat te gieren; positieve spanning voor de strijd zullen we maar zeggen. Er was echter geen enkele reden tot kopzorgen, want in de eerste ronde ging Gamepack spetterend van start: Richard, Fred en Ido wisten allen een eerste plaats binnen te halen met respectievelijk ZooSim, Clans en Clans. Barbara kwam met Leeuwenhart niet verder dan een derde plaats vanwege de pittige tegenstanders die een felle strijd voerden op het bord. Met 17 van de 20 mogelijk haalbare punten toch een bovengemiddelde ronde, leek ons zo!

Fred als publiekstrekker in de weer bij ZooSim

Een opluchting maakte zich van ons meester toen de spanningen van de eerste ronde er eenmaal vanaf waren, en we begonnen lol te krijgen in de dag. De sfeer was goed, alle spelers zaten er goed in, en het meegebrachte proviand hield iedereen ook fysiek op de been. Vol goede moed de tweede ronde in! Met alweer prima resultaten: Ido zette een mooie prestatie neer door Puerto Rico te winnen, en Barbara werd eerste bij ZooSim. Fred werd met Leeuwenhart een goede tweede, en Richard behaalde met Puerto Rico een vierde plaats, en een doof oor. 14 punten uit 20, volgens de statistieken nog steeds 'bovengemiddeld', zo rekende ons Fred telkens voor met het woord van de dag.
x
x
x